Lamskoteletten op gezouten yoghurt met pistachepesto
Ingrediënten
Bereidingswijze Lamskoteletten op gezouten yoghurt met pistachepesto
Stap 1
Laat de lamskoteletten op kamertemperatuur komen.
Stap 2
Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het citroensap en -rasp door de Griekse yoghurt. Breng op smaak met zout. Zet tot gebruik in de koelkast.
Stap 3
Verhit een pan en rooster de pistachenoten 3 minuten in een droge pan. Pel intussen de knoflook en snijd de basilicum grof. Rasp de Parmezaanse kaas.
Stap 4
Meng de pistachenoten met de knoflook, basilicum en Parmezaanse kaas met een keukenmachine of vijzel. Voeg intussen in delen de extra vierge olijfolie toe aan de pesto.
Stap 5
Breng op smaak met peper.
Stap 6
Verhit een grillpan met 2 el olijfolie op hoog vuur. Grill de lamskoteletten 8 minuten en breng op smaak met zout en peper.
Stap 7
Haal de lamskoteletten uit de pan, verpak in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
Stap 8
Verdeel de gezouten Griekse yoghurt over 4 borden. Leg daar de lamskoteletten op en schep er de pistachepesto over.
Aanvullende benodigdheden
- - Grillpan
- - rasp
- - keukenmachine of een vijzel
Voedingswaarden
- Energie971 kcal
- Eiwit46.1 g
- Koolhydraten8.1 g
- Vet82.3 gWaarvan verzadigd20.3 g
Trefwoorden
