Lamskoteletjes met tomatenjus en kikkererwten
Ingrediënten
Bereidingswijze Lamskoteletjes met tomatenjus en kikkererwten
Stap 1
Kruid de lamskoteletjes met zout en versgemalen zwarte peper en wentel ze door de bloem, schud het teveel aan bloem er af.
Stap 2
Verwarm de olijfolie in een grote hapjespan en bak de lamskoteletjes op hoog vuur in 3-4 minuten bruin.
Stap 3
Leg ze op een bord en fruit gesnipperde ui en knoflook zachtjes glazig.
Stap 4
Voeg de in blokjes gesneden aubergine toe en bak de blokjes rondom bruin.
Stap 5
Schep de paprikapoeder, gemalen komijn en 0,5 a 1 theelepel versgemalen peper erdoor.
Stap 6
Voeg de azijn, suiker, tomatenblokjes met vocht, 100 ml water, tijm, en wat zout toe en laat het mengsel 2-3 minuten pruttelen tot het een saus wordt.
Stap 7
Leg de lamskoteletjes erin en verwarm ze zachtjes 6-8 minuten in de saus.
Stap 8
Schep de kikkererwten erdoor en warm het gerecht nog even goed door.
Stap 9
Lekker met Turks brood.
