Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Lamskerrie met dadels ‘en croute'
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Lamskerrie met dadels ‘en croute'
Stap 1
Verhit de olie en schroei het lamsvlees hierin dicht. Voeg de kerrie en ui toe en bak mee.
Stap 2
Voeg de dadels, wijn, yoghurt en zure room toe en laat circa 45 minuten sudderen. Schep het vlees eruit en laat het vocht inkoken tot de helft.
Stap 3
Giet het stoofvocht weer over het vlees en schep in de ovenschaal. Verwarm de oven voor op 190ºC.
Stap 4
Rol de plakjes bladerdeeg aan elkaar tot een lange lap en rol het bladerdeeg uit over de schaal. Snijd bij en decoreer eventueel met de restjes deeg.
Stap 5
Steek schoorsteentjes van aluminiumfolie erin en bak de lasmkerrie met dadels nog 45 minuten in de oven.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie680 kcal
- Eiwit32 g
- Koolhydraten38 g
- Vet42 gWaarvan verzadigd22 g
