Lamsbout uit de oven
Ingrediënten
Bereidingswijze Lamsbout uit de oven
Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Pers de knoflook in een kom, doe er de tijm en wat zout en peper bij en roer er de olie door. Wrijf het vlees rondom stevig in met dit mengsel.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg twee grote vellen aluminiumfolie elkaar overlappend op de bodem van de braadslee. Leg twee andere vellen folie kruislings op de eerste twee. Leg het vlees op het folie en vouw het pakket aan de bovenkant zorgvuldig dicht. Zorg dat er aan de bovenkant van de bout voldoende ruimte is om de lucht te laten circuleren. Zet de lamsbout 1 uur en 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Stap 3
Maak het folie aan de bovenkant los, bedruip het vlees met het braadvocht en laat in circa 20 minuten kleuren.
Stap 4
Neem het vlees uit de oven, giet het braadvocht in een pannetje en vouw het folie dicht. Laat het vlees minstens 20 minuten rusten, zodat de sappen zich gelijkmatig kunnen verdelen voor het wordt aangesneden.
Stap 5
Schep het vet van de saus en zeef hem. Serveer de saus bij het vlees. Lekker met voorjaarsgroenten en aardappelpuree.
