Lamsbout met honing-tijmsaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Lamsbout met honing-tijmsaus
Stap 1
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Stap 2
Laat het vlees gedurende een uur op kamertemperatuur komen en bestrooi met zout.
Stap 3
Smelt boter in de pan op halfhoog vuur en verwarm tot het lichtbruin wordt.
Stap 4
Voeg dan het vlees toe en bak het aan beide kanten aan.
Stap 5
Zet het vlees circa 30 minuten in de oven op 150 °C, bewaar het braadvet in de pan.
Stap 6
Het vlees mag rosé zijn, met een kerntemperatuur van 55 °C.
Stap 7
Laat 15 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Stap 8
Snipper ondertussen de knoflook en ui, bak dit lichtbruin in het braadvet van het vlees.
Stap 9
Voeg de bloem toe en roer dit goed door.
Stap 10
Bak 5 minuten mee op hoog vuur onder voortdurend roeren.
Stap 11
Blus af met de wijn.
Stap 12
Roer direct met een spatel 1/3 van de fond erdoor, laat dit goed opnemen.
Stap 13
Voeg dan pas weer 1/3 fond toe en herhaal dit nog eens.
Stap 14
Voeg ook het laatste deel toe een roer eventuele klontjes eruit met een garde.
Stap 15
Voeg de tijm toe.
Stap 16
Laat 15 minuten zachtjes inkoken, maak op smaak met honing en iets zout.
Stap 17
Laat eventueel nog 5 minuten koken tot sausdikte en zeef dan de saus.
Stap 18
Snijd het vlees tot plakken en bestrooi met peper en zout.
Stap 19
Serveer met de saus.
Stap 20
Lekker met aardappelpuree en gekookte worteltjes.
