Lammetjestaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Lammetjestaart
Stap 1
Verwarm de oven op 170°C. Vet 2 springvormen in met boter en bedek de bodems met bakpapier. Bestuif de zijkanten met wat bloem.
Stap 2
Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig. Voeg de cakemix, de eieren en de melk toe en meng dit eerst ca. 1 minuut op de laagste stand en vervolgens op de hoogste stand tot een glad cakebeslag. Rasp de schil van een citroen erboven en voeg 2 eetlepels sap en een snufje zout toe aan het beslag.
Stap 3
Vul de springvormen met het beslag en verdeel het gelijkmatig. Plaats de cakevormen op het rooster in het midden van de oven en bak ca. 25-30 min.
Stap 4
Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Wanneer de prikker er droog en schoon uitkomt is de cake gaar. Laat de cake na het bakken nog 10 minuten in de vorm, haal de cake er daarna uit en laat afkoelen op een rooster.
Stap 5
Meng de mascarpone met de gestampte muisjes en het sap van een halve citroen. Plaats één cake op een ruim bord en bestrijk dun met 2 eetlepels van het mascarponemengsel.
Stap 6
Verdeel de abrikozenjam over de cake en bedek met de tweede cake. Bestrijk de taart rondom en bovenop met de rest van de mascarpone met een spatel of paletmes.
Stap 7
Knip de marshmallows doormidden. Knip de roze ruitspek over de korte kant in tweeën plaats de roze 'oortjes' van het lammetje op de taart.
Stap 8
Druk 1 roze jelly bean in het midden als neus, en knip 4 stukjes van 2 centimeter van de dropveter om de ogen en de mond te maken. Verdeel de resterende marshmallows rondom op de taart om het lammetje zijn wol te geven.