Kwarktaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Kwarktaart
Stap 1
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand dun in met een beetje olie.
Stap 2
Maal de biscuitjes in de keukenmachine tot een fijn meel.
Stap 3
Voeg de gesmolten boter en jam toe en meng alles tot een kruimelig deeg.
Stap 4
Druk het biscuitmengsel in de springvorm uit tot een dunne bodem.
Stap 5
Week de blaadjes gelatine 10 minuten in een kom met koud water.
Stap 6
Boen twee derde van de sinaasappels goed schoon en rasp de oranje schil er dun af.
Stap 7
Schil deze sinaasappels daarna dik en snijd boven een kommetje de partjes tussen de vliesjes uit.
Stap 8
Laat het sap dat hierbij vrijkomt, in het kommetje lopen.
Stap 9
Pers de laatste sinaasappel uit.
Stap 10
Verwarm al het sinaasappelsap in een steelpan.
Stap 11
Neem de pan van het vuur.
Stap 12
Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze al roerend op in het warme sap.
Stap 13
Laat het sap afkoelen tot het wat geleiachtig begint te worden.
Stap 14
Meng in een kom de vanillekwark met het sinaasappelgelatinemengsel en de sinaasappelrasp.
Stap 15
Klop in een andere kom de slagroom met de suiker met de handmixer stijf en schep dit luchtig door het kwarkmengsel.
Stap 16
Schep alles in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
Stap 17
Leg de sinaasappelpartjes als een bloem in het midden.
Stap 18
Laat de kwarktaart in de koelkast in 3-4 uur stevig worden.
