Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Kruidnotencrumble met stoofperen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Kruidnotencrumble met stoofperen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Laat de stoofperen in een zeef uitlekken, vang het vocht op.
Stap 3
Snijd de gemberbolletjes en abrikozen in stukjes.
Stap 4
Halveer de stoofperen in de lengte en verdeel de stukken peer met de gember en abrikoos over de schaal.
Stap 5
Druppel er 2-3 eetlepels van het perenvocht over.
Stap 6
Verkruimel de kruidnoten in een plastic zak met een deegroller, of in de keukenmachine.
Stap 7
Doe de kruimels over in een kom en meng ze met de havermout en boter tot een kruimelig deeg.
Stap 8
Strooi de kruimels over de peren in de schaal.
Stap 9
Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de crumble in 25 minuten mooi bruin en knapperig.
Stap 10
Serveer de crumble met vanillekwark.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie365 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten55 g
- Vet13 gWaarvan verzadigd7 g
Trefwoorden
