Kruidige wortelwafels met ricotta
Ingrediënten
Bereidingswijze Kruidige wortelwafels met ricotta
Stap 1
Schil de wortel en snijd ze in stukken. Kook ze in een pan met weinig water gaar. Giet af en pureer met de staafmixer.
Stap 2
Laat de wortels iets afkoelen. Voeg de melk en het ei toe en meng tot een gladde massa.
Stap 3
Rasp de limoen. Meng de wortelpuree met 1 tl limoenrasp. Zeef er het bakmeel, kaneelpoeder en zout boven. Dek af en zet tot gebruik koud weg.
Stap 4
Vorm met natte handen 8 bolletjes van het wafeldeeg. Verwarm het wafelijzer voor op middelhoge temperatuur. Bestrijk met een beetje olie of bakspray.
Stap 5
Plaats een deegbolletje in het midden van het wafelijzer. Sluit het ijzer en bak de wafel in 4 - 5 minuten goudbruin.
Stap 6
Vet het ijzer opnieuw in en herhaal dit voor het resterende deeg.
Stap 7
Serveer kruidige wortelwafels met schepje ricotta en schenk de honing erover.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
- - wafelijzer
Voedingswaarden
- Energie149 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten21 g
- Vet4 gWaarvan verzadigd3 g