Kruidige varkensfricandeau
Ingrediënten
Bereidingswijze Kruidige varkensfricandeau
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175°C. Meng in een kom de helft van de boter met de mosterd, peterselie, citroenrasp, wat zout en versgemalen zwarte peper. Wrijf de varkensfricandeaus in met de helft van dit mengsel en leg ze in de braadslede.
Stap 2
Snijd de prei in ringen van 2 cm dik snijd de wortel in dikke plakken. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Verdeel dan de wortel, prei en aardappelen eromheen. Strooi er wat zout, peper en 1 á 2 eetlepels citroensap over. Leg de rest van de boter in klontjes op de groenten.
Stap 3
Schuif de braadslede een richel onder het midden in de oven en bak in 30-40 minuten mooi bruin en gaar. Schep de groenten regelmatig om, schep wat van het braadvocht over het vlees.
Stap 4
Schep de groenten in een warme schaal en houd deze in de uitgeschakelde oven warm. Laat het vlees op een plank 5 minuten rusten en kook het braadvocht in een pan in tot een lekkere jus. Snijd het vlees in plakken en serveer met de groente. Serveer de jus erbij.
Aanvullende benodigdheden
- - grote braadslede
Voedingswaarden
- Energie315 kcal
- Eiwit29 g
- Koolhydraten24 g
- Vet10 gWaarvan verzadigd5 g