Kruidige spitskool met cashewnotensaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Kruidige spitskool met cashewnotensaus
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de halve spitskool in de lengte in twee dunne parten per persoon en leg deze op de bakplaat. Pers de knoflook boven een kommetje uit en roer er kurkuma, komijn, chilivlokken, zwarte peper en olie door. Bestrijk de parten spitskool met driekwart van het oliemengsel en druppel er twee tot drie eetlepels water over. Rooster de spitskool in de oven in 20-25 minuten lichtbruin en gaar.
Stap 2
Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen. Hak de cashewnoten fijn. Verwarm de resterende olie met kruiden in een kleine pan en doe driekwart van de cashewnoten erbij. Roer er 1-2 eetlepels citroensap en het kokoswater door en verwarm al roerend tot een saus. Serveer de parten spitskool met wat saus erover en de rijst ernaast. Strooi de rest van de cashewnoten erover.