Kruidige runderstoof met gedroogde pruimen
Ingrediënten
Bereidingswijze Kruidige runderstoof met gedroogde pruimen
Stap 1
Snijd de riblappen in blokken van 2 cm. Verwijder de schil en zaden van de flespompoen en snijd in blokken van 3 cm. Pel en snijd de ui fijn.
Stap 2
Verhit een pan met 2 el olijfolie en bak de riblappen in 4 minuten rondom bruin, voeg de ui en pompoen toe en bak nog 3 minuten.
Stap 3
Meng intussen de runderbouillontabletten met 900 ml water. Voeg de kaneelstokjes, kruidnagels, rozemarijn en gedroogde pruimen toe aan de pan en roer door.
Stap 4
Blus het vlees af met de runderbouillon. Stoof gedurende 3 uur op laag vuur, met de deksel op de pan, tot het vlees gaar is en uit elkaar valt. Zorg dat het vlees niet droog komt te staan.
Stap 5
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel wanneer de stoof nog 20 minuten moet de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de bakplaat 20 minuten in de oven. Verwijder ondertussen de kaneelstokjes, kruidnagels en rozemarijn uit de stoof.
Stap 6
Serveer de runderstoof met de aardappelpartjes.