Kruidige rollade met vijgen en bramen
Ingrediënten
Bereidingswijze Kruidige rollade met vijgen en bramen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175°C. Smelt de boter in een steelpan en roer koekkruiden en sinaasappelrasp met wat zout erdoor. Wrijf de rollade rondom in met dit mengsel en leg de rollade in de braadslede. Schenk de rest van het botermengsel erover Schuif de braadslede in het midden van de oven en braad 30 minuten. Keer de rollade af en toe.
Stap 2
Was de vijgen en snijd het puntje eraf. Kruis de vijgen aan die kant in en steek er een toefje rozemarijn in. Verdeel de vijgen en bramen rond de rollade. Steek de vleesthermometer tot in het midden van de rollade. Braad de rollade verder in de oven tot de thermometer 70-75°C aangeeft.
Stap 3
Leg de rollade op een plank en laat afgedekt met aluminiumfolie 5-10 minuten rusten. Zet de vijgen op een bord en schep de bramen ernaast. Houd ze warm in de uitgeschakelde oven.
Stap 4
Roer het sinaasappelsap en de fond door het braadvocht in de braadslede. Schenk dit mengsel in een wijde pan en kook het op hoog vuur in 8-10 minuten tot een lekkere jus.
Stap 5
Snijd de rollade in dunne plakken en leg deze dakpansgewijs op een warme platte schaal. Verdeel de vijgen en bramen eromheen en serveer de jus er in een kommetje bij.
Aanvullende benodigdheden
- - vleesthermometer
- - braadslede
Voedingswaarden
- Energie235 kcal
- Eiwit25 g
- Koolhydraten12 g
- Vet9 gWaarvan verzadigd4 g