Kruidige perentaart met cranberry's
Ingrediënten
Bereidingswijze Kruidige perentaart met cranberry's
Stap 1
Snijd de koude boter in kleine blokjes.
Stap 2
Meng de bloem met de suiker en wat zout door elkaar.
Stap 3
Schep de boter erdoor en wrijf alles met je vingertoppen tot een kruimelig mengsel.
Stap 4
Voeg de eidooier toe en kneed alles met koele handen snel tot een deegbal.
Stap 5
Druk het deeg in de springvorm dun uit op de bodem en maak een opstaande rand van drie tot vier cm hoog.
Stap 6
Zet de vorm tot gebruik in de koelkast, zodat het deeg kan opstijven.
Stap 7
Verwarm de oven voor op 175°C.
Stap 8
Hak de rozemarijnnaaldjes grof.
Stap 9
Rasp en pers de sinaasappel.
Stap 10
Snijd de peren in vieren, schil ze en verwijder de klokhuizen.
Stap 11
Snijd elk stuk peer eerst in drie dunnere partjes en halveer deze.
Stap 12
Schep in een kom de stukken peer om met kardemom, rozemarijn, sinaasappelrasp, een eetlepel sinaasappelsap en cranberry's.
Stap 13
Strooi de custard over de deegbodem van de springvorm en verdeel het perenmengsel erover.
Stap 14
Schuif de taartvorm een richel onder het midden van de oven en bak de perentaart veertig tot vijftig minuten goudbruin en gaar.
Stap 15
Bestrijk direct uit de oven de gehele taart met jam.
Stap 16
Laat afkoelen tot lauwwarm.
