Kruidige paprikasoep met zoete aardappelchips en kip piri piri
Ingrediënten
Bereidingswijze Kruidige paprikasoep met zoete aardappelchips en kip piri piri
Stap 1
Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit hierin de ui 4 minuten op een lage stand. Voeg de knoflook, komijn, paprikapoeder en rode peper toe en fruit nog 1 minuut.
Stap 2
Voeg de paprikablokjes toe en roerbak een paar minuten. Giet de tomatenblokjes en bouillon erbij en roer goed door. Laat de soep op een lage stand minimaal 15 minuten zachtjes koken. Verwarm intussen de oven voor op 180ºC.
Stap 3
Schaaf de zoete aardappel in flinterdunne plakjes en leg ze op een bakplaat. Bestrooi met wat zout en bak circa 5 minuten hoog in de oven. Keer de plakjes om en bak nogmaals 5 minuten. Laat de chips buiten de oven afkoelen.
Stap 4
Meng de rest van de olie met de chilipeper en wat zout in een kom en schep de kipreepjes erdoorheen. Verhit een koekenpan en roerbak hierin de kipreepjes op een hoge stand in een paar minuten gaar.
Stap 5
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep in diepe borden en garneer met de kipreepjes en aardappelchips.