Kruidige kippenbouten
Ingrediënten
Bereidingswijze Kruidige kippenbouten
Stap 1
Boen de sinaasappel schoon, halveer de vrucht en snijd van de snijvlakken elk 2 heel dunne plakken. Trek het vel voorzichtig van de bovenkant van de kippenbouten los.
Stap 2
Hak de oregano fijn. Wrijf het vlees op de bovenkant in met barbecuesaus en strooi er oregano over. Leg er een plak sinaasappel op en trek het vel er weer overheen. Steek het vel met cocktailprikkers in het vlees vast. Laat de kippenbouten zo minstens 30 minuten liggen en op kamertemperatuur komen.
Stap 3
Bestrijk de kippenbouten rondom met olijfolie en leg ze aan de zijkant op de barbecue. Rooster de bouten in 30-40 minuten mooi bruin en van binnen gaar. Keer ze regelmatig. Controleer of de bouten gaar zijn, prik een satéprikker in het vlees, als het vocht helder is –en niet meer roze! - dan zijn de bouten gaar. Lekker met aardappelsalade.
Aanvullende benodigdheden
- - 8 cocktailprikkers
Voedingswaarden
- Energie250 kcal
- Eiwit15 g
- Koolhydraten5 g
- Vet19 gWaarvan verzadigd5 g