Kruidige Italiaanse gehaktballetjes met ricotta
Ingrediënten
Bereidingswijze Kruidige Italiaanse gehaktballetjes met ricotta
Stap 1
Meng het gehakt met 1 teentje knoflook, de helft van de oregano en de helft van de ricotta. Breng op smaak met zout en peper en rol met vochtige handen balletjes ervan.
Stap 2
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de overige knoflook en rode ui circa 2 minuten. Voeg vervolgens de gehaktballetjes toe en bak op een hoge stand rondom goudbruin. Schep uit de pan en houd apart.
Stap 3
Voeg de gezeefde tomaten en 200 ml water toe aan de pan en laat 15 minuten pruttelen. Pureer intussen met de staafmixer de overige olijfolie met de basilicum, chilipeper en overige oregano tot een groene kruidenolie. Zeef de olie door een doek of fijne zeef.
Stap 4
Voeg de gehaktballetjes toe aan de tomatensaus en laat nog 10 minuten pruttelen op een lage stand. Kook de tagliatelle beetgaar. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.
Stap 5
Serveer de tagliatelle met de gehaktballetjes in tomatensaus. Verdeel nog wat ricotta erover en bestrooi met de pijnboompitten. Besprenkel naar smaak met de kruidenolie.