Kruidige bierkip
Ingrediënten
Bereidingswijze Kruidige bierkip
Stap 1
Steek de barbecue aan tot de kooltjes rood gloeien of tot de temperatuur 120-150°C. is. Snijd de dikke stukken vet bij de buikopening van de kip weg. Wrijf de kip rondom in met olijfolie en rub en laat de kip op kamertemperatuur komen.
Stap 2
Schenk de helft van het bier uit het blikje in een glas. Steek de takjes tijm in de opening van het bierblikje.
Stap 3
Schuif de kooltjes in de barbecue naar de zijkant en leg een stuk aluminiumfolie op de bodem van de barbecue. Schuif de kip met zijn achterkant over het bierblikje en zet de kip op het bierblikje rechtop op het aluminiumfolie in de barbecue. Steek de vleesthermometer tot in het midden van een borst.
Stap 4
Dek de barbecue af met het deksel. Rooster de kip in ca. 1 uur mooi goudbruin en gaar tot de thermometer 80°C aanwijst.
Stap 5
Neem de kip met bierblikje uit de barbecue, verwijder het blikje voorzichtig en leg de kip op een plank. Dek af met aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten.
Aanvullende benodigdheden
- - barbecue met deksel
- - aluminiumfolie
- - vleesthermometer
Voedingswaarden
- Energie560 kcal
- Eiwit35 g
- Koolhydraten3 g
- Vet45 gWaarvan verzadigd11 g