Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Kruidige beenham
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Kruidige beenham
Stap 1
Laat de beenham op kamertemperatuur komen. Hak de tijm fijn. Rasp en pers de citroen. Pers de tenen knoflook boven een wijde kom uit. Meng paprikapoeder, komijn, honing, tijm, citroenrasp, beetje citroensap, helft van de olijfolie, wat zout en versgemalen zwarte peper erdoor.
Stap 2
Wentel de beenham in de kom rondom door het kruidenmengsel en wrijf het daarna goed in de ham. Laat de ham in de kom 15-30 minuten liggen, zodat de smaak goed in de ham kan trekken.
Stap 3
Bestrijk de ham vlak voor het bereiden met de rest van de olijfolie en leg hem op een niet te warme plek op de barbecue. Rooster de ham in 30-40 minuten rondom gaar, keer heel regelmatig.