Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Kruidig gehaktbrood met pecan en rozijnen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Kruidig gehaktbrood met pecan en rozijnen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng alle kruiden en specerijen met de knoflook, olie, sinaasappelrasp, honing en ketchup.
Stap 2
Klop de eieren met 1 theelepel zout en de melk los. Kneed dit allemaal samen met het gehakt, de ui, beschuit, rozijnen en noten door elkaar.
Stap 3
Duw het gehaktmengsel in de cakevorm en druk het mengsel goed aan om luchtbellen te voorkomen. Bak het gehaktbrood in het midden van de oven in 45-50 minuten gaar.
Stap 4
Laat voorzichtig het vrijgekomen vocht weglopen uit de vorm en keer het gehaktbrood op een schaal. Laat even rusten en snijd dan in dikke plakken.
Stap 5
Lekker met friet van zoete aardappel en mosterd. Maak af met een groene salade.
Aanvullende benodigdheden
- - cakevorm
Voedingswaarden
- Energie425 kcal
- Eiwit28 g
- Koolhydraten13 g
- Vet29 gWaarvan verzadigd10 g