Kruidensoufflé met geitenkaas
Ingrediënten
Bereidingswijze Kruidensoufflé met geitenkaas
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Laat de boter op een lage stand smelten in een pannetje.
Stap 2
Voeg de bloem toe en blijf roeren tot een roux. Schenk al roerend de melk erbij.
Stap 3
Laat de saus even pruttelen en roer vervolgens de geitenkaas erdoor. Blijf roeren tot de kaas gesmolten is en laat circa 3 minuten afkoelen.
Stap 4
Roer de eidooiers en kruiden erdoor en breng op smaak met zout en peper. Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot stijve pieken.
Stap 5
Schep het kaasmengsel in een ruime kom en spatel het eiwit voorzichtig in twee delen door het kaasmengsel. Roer niet te lang.
Stap 6
Verdeel het mengsel over de ovenschaaltjes en strijk de bovenkant glad. Strijk vervolgens met de punt van een mes langs de rand van de schaaltjes, zodat de soufflés beter kunnen rijzen.
Stap 7
Bak in de oven in circa 20 minuten luchtig en goudbruin (open de ovendeur tussendoor niet!). Serveer de soufflé direct uit de oven. Lekker met gekonfijte tomaatjes (zie tip).
Aanvullende benodigdheden
- - 4 (ramequin)bakjes
- - 4 ovenschaaltjes
Voedingswaarden
- Energie395 kcal
- Eiwit19 g
- Koolhydraten13 g
- Vet29 gWaarvan verzadigd17 g