Kruidenbouillon met witte asperges
Ingrediënten
Bereidingswijze Kruidenbouillon met witte asperges
Stap 1
Schil de asperges met een dunschiller rondom van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden eraf. Snijd de asperges vanaf de onderkant naar het kopje schuin in plakjes van 2 mm dik tot je kopjes van 4 cm overhoudt.
Stap 2
Hak de kruiden fijn. Schenk de kippenbouillon door een zeef (gebruik de stukjes kip voor iets anders) in een soeppan en vul aan met 1½ pot water. Voeg 1 eetlepel citroensap, peterselie en basilicum toe en pureer alles met de staafmixer tot een heldere groene soep.
Stap 3
Breng de soep al roerend aan de kook en voeg de aspergeplakjes toe. Kook de soep nog 4-6 minuten tot de asperges gaar zijn. Breng op smaak met citroensap, peper en zo nodig wat zout.
Stap 4
Halveer intussen de aspergekopjes in de lengte. Kook ze in een klein pannetje met kokend water en wat zout in 4-5 minuten beetgaar. Laat ze in een zeef uitlekken. Serveer de kruidensoep met de asperges. Garneer in het midden met de aspergekopjes en een blaadje basilicum.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie40 kcal
- Eiwit2 g
- Koolhydraten3 g
- Vet2 gWaarvan verzadigd1 g