Krokante scholfilet met appelsalsa
Ingrediënten
Bereidingswijze Krokante scholfilet met appelsalsa
Stap 1
Extra nodig: keukenmachine.
Stap 2
Was de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
Stap 3
Snijd de appels in kleine blokjes en het bosuitje in dunne ringetjes.
Stap 4
Hak de peterselie fijn.
Stap 5
Meng de blokjes appel in een kom met citroensap, bosui, peterselie, tijm en wat versgemalen zwarte peper tot een salsa.
Stap 6
Laat tenminste 15 minuten staan, zodat de smaken kunnen intrekken.
Stap 7
Verkruimel de sneetjes brood fijn in de keukenmachine en verdeel het broodkruim over een plat bord.
Stap 8
Klop in een diep bord het ei los.
Stap 9
Wrijf de scholfilets in met zout, versgemalen peper en mosterd.
Stap 10
Haal de filets eerst door het eimengsel en wentel ze dan door het broodkruim.
Stap 11
Druk het kruim goed aan.
Stap 12
Verwarm de boter in een grote koekenpan tot het schuim wegtrekt en bak de scholfilets in 6-8 minuten goudbruin en gaar, keer ze na 3-4 minuten met een pannenkoekmes.
Stap 13
Serveer de scholfilets met de appelsalsa.
Stap 14
Lekker met sperziebonen en gebakken aardappeltjes.
Stap 15
Menusuggestie voor: gemengde salade aangemaakt met vinaigrette, met stukjes walnoot, blokjes kaas en rozijntjes.
Stap 16
Na: chocoladevla met een toefje slagroom en gesnipperde blaadjes munt.
