Krokante kipschnitzel met groentemihoen en pittige pindasaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Krokante kipschnitzel met groentemihoen en pittige pindasaus
Stap 1
Snijd de sperziebonen doormidden.
Stap 2
Breng in een grote hapjespan het water aan de kook met wat zout.
Stap 3
Snijd ondertussen de peen in reepjes die even groot zijn als de gehalveerde sperziebonen.
Stap 4
Kook deze groenten circa 11 à 13 minuten in het water tot ze net nog niet beetgaar zijn.
Stap 5
Zet het vuur uit en doe de mihoen erbij.
Stap 6
Laat 20 seconden wellen, giet dan mihoen en groenten af in een vergiet en spoel af met koud water.
Stap 7
Bak de schnitzels zoals aangegeven op de verpakking in 3 eetlepels olie, 4 minuten per kant.
Stap 8
Verwarm ondertussen zachtjes de satésaus, hak de pinda's en voeg de helft toe aan de saus.
Stap 9
Voeg ook een derde van de knoflook, de helft van de sambal en een vijfde van de kokosrasp toe.
Stap 10
Doe in de hapjespan de rest van de olie, het citroensap, de rest van de sambal, de ketjap, suiker en resterende knoflook.
Stap 11
Verhit 1 minuten op hoog vuur, voeg dan de mihoen met de groenten toe.
Stap 12
Meng en warm circa 5 minuten goed door.
Stap 13
Snijd de schnitzels in dunne reepjes van1 cm.
Stap 14
Verdeel de mihoen en schnitzels over de borden, garneer met de pindasaus, overgebleven kokos en pinda's.
