Krokante kaasballetjes met pittige tomatendip
Ingrediënten
Bereidingswijze Krokante kaasballetjes met pittige tomatendip
Stap 1
Pureer de ingrediënten voor de tomatendip en breng op smaak met zout. Houd apart.
Stap 2
Meng de geitenkaas met de gehakte tijm en een snufje cayennepeper. Rol er balletjes van circa 3 cm van, leg ze naast elkaar op de bakplaat en zet 20-30 minuten in de diepvries om op te stijven.
Stap 3
Klop intussen een beslag van de bloem, maizena, bakpoeder en zout. Voeg het mineraalwater geleidelijk toe tot een dik beslag. Verhit de frituurolie tot 180ºC.
Stap 4
Bestrooi de kaasballetjes met een beetje bloem. Haal ze met een vork door het beslag. Schuif ze van de vork in de frituurolie en bak in porties in maximaal 1 minuut goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 5
Verdeel de slareepjes over een schaal en leg de kaasballetjes erop. Garneer naar wens met tijm en bestrooi met paprikapoeder. Serveer met de tomatendip.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
- - bakplaat met bakpapier
- - keukenpapier
Voedingswaarden
- Energie570 kcal
- Eiwit24 g
- Koolhydraten27 g
- Vet40 gWaarvan verzadigd18 g