Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Krokante augurken
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Krokante augurken
Stap 1
Doe de bloem op een diep bord. Klop met een vork het ei los in een kom.
Stap 2
Verkruimel in een plastic zak met een pan of deegroller de beschuiten tot een grof paneermeel en doe in een kom. Giet de augurken af en laat uitlekken in een vergiet. Wentel de augurken eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het beschuit.
Stap 3
Verhit de frituurpan met olie tot 180°C. Frituur de gepaneerde augurken ongeveer 2 minuten tot de korst goudbruin en krokant is. Laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 4
Meng voor de saus de crème fraîche met mosterd, honing en gedroogde dille. Serveer de gefrituurde augurken met de mosterd-dilledip.
Aanvullende benodigdheden
- - frituurpan met olie
Voedingswaarden
- Energie242 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten26 g
- Vet12 gWaarvan verzadigd7 g