Krokant hambakje met cranberrycompote
Ingrediënten
Bereidingswijze Krokant hambakje met cranberrycompote
Stap 1
Verhit de cranberry's met de suiker, kruidnagels, kaneel en 4 eetlepels water. Roer goed door en verwarm op een lage stand tot de cranberry's uit elkaar vallen.
Stap 2
Laat 2 minuten zachtjes koken en laat daarna in een kom afkoelen tot lauwwarm. Breng op smaak met zout en peper en eventueel nog wat suiker. Dek af en houd warm.
Stap 3
Verwarm intussen de oven voor op 180ºC. Zet de muffinvorm omgekeerd op de bakplaat.
Stap 4
Vet de bolle vormen licht in met een kwastje olie, en bekleed elk vormpje met 2 plakjes ham. Druk alle naadjes goed aan en bak de hambakjes in het midden van de oven in circa 20 minuten bruin.
Stap 5
Laat wat afkoelen en krokant worden voordat je ze van de vorm haalt. Zet de bakjes rechtop op een schaal of bord.
Stap 6
Verwijder de kruidnagels en het kaneelstokje uit de cranberry's en verdeel de cranberrycompote over de hambakjes. Garneer met wat rozemarijn.
Aanvullende benodigdheden
- - muffinvorm
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie140 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten21 g
- Vet3 gWaarvan verzadigd1 g