Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Krieltjesstamp met andijvie en chipolataworstjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Krieltjesstamp met andijvie en chipolataworstjes
Stap 1
Was de krieltjes. Plaats in een pan net onder water en breng aan de kook. Kook in 10 minuten gaar en giet af.
Stap 2
Rasp intussen de schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Halveer de andere.
Stap 3
Verhit een pan met 1 el olijfolie en bak de chipolataworstjes met de citroenhelften 6 minuten op middelhoog vuur.
Stap 4
Stamp de krieltjes met de grove mosterd, andijvie en het citroenrasp en sap tot puree. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Voeg eventueel het bakvet van de worstjes toe voor een extra smeuïge stamp.
Stap 6
Verhit een droge pan en rooster het amandelschaafsel goudbruin.
Stap 7
Verdeel de krieltjesstamp samen met de chipolataworstjes over de borden. Garneer met het amandelschaafsel en de gebakken citroen.