Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Kreeft met limoenmayonaise en chorizokruim
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Kreeft met limoenmayonaise en chorizokruim
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de kreeften op een snijplank en halveer in de lengte met een groot mes.
Stap 2
Rasp de schil van 1 limoen en pers de vrucht uit. Snijd de andere limoen in parten. Meng de crème fraîche en mayonaise met het limoensap en de limoenrasp en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Snijd de chorizo in blokjes van 1 cm. Verhit een pan en bak de chorizo krokant. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 4
Verdeel de roomboter en chorizo over de kreefthelften en plaats 6 minuten in de oven.
Stap 5
Leg de kreeften met de gehalveerde kant naar boven op de borden. Verdeel de limoenmayonaise en chorizokruim erover en serveer met een partje limoen.
Aanvullende benodigdheden
- - Grillpan
Voedingswaarden
- Energie625 kcal
- Eiwit19.5 g
- Koolhydraten5.9 g
- Vet57.9 gWaarvan verzadigd16 g