Koude komkommersoep met zalm en dille
Ingrediënten
Bereidingswijze Koude komkommersoep met zalm en dille
Stap 1
Schil de komkommers, houd wat dik gesneden stukken schil apart.
Stap 2
Verwijder de zaadlijsten uit de komkommers, houd wat stevige stukken komkommer apart.
Stap 3
Snijd de achtergehouden schil en komkommer in zeer kleine blokjes.
Stap 4
Snijd de rest van de komkommer in stukken en pureer die in de keukenmachine met de yoghurt, knoflook, citroensap en de zes eetlepels dille (houd wat takjes apart voor de garnering).
Stap 5
Pureer het mengsel zeer fijn.
Stap 6
Breng op smaak met zout en eventueel nog wat citroensap.
Stap 7
Zet minstens een uur in de koeling.
Stap 8
Snijd de zalm tot een zeer fijne tartaar en breng op smaak met witte peper en een eetlepel zeer fijngehakte dille.
Stap 9
Maak er heel kleine balletjes van en rol deze met vochtige handen mooi glad.
Stap 10
Verdeel de balletjes zalm en de kleine blokjes komkommer over brede glazen of kleine diepe kommen.
Stap 11
Giet de koude komkommersoep er voorzichtig op en garneer met de olijfolie en mooie takjes dille.