Korolevskiy-taart
Ingrediënten
Bereidingswijze Korolevskiy-taart
Stap 1
Bekleed de bodems van de ingevette bakvormen met bakpapier. Bereid de cakemix volgens de aanwijzingen op de verpakking met de boter, suiker en eieren, maar gebruik in plaats van melk de crème fraîche. Verdeel het beslag over 3 kommen. Verwarm de oven voor op 160ºC. Smelt de chocolade au bain-marie en klop dit door 1 deel beslag. Hak de geroosterde walnoten helemaal fijn met een keukenmachine en klop deze door een ander deel van het beslag. Klop het maanzaad en de citroenrasp door het laatste deel beslag.
Stap 2
Giet het beslag in de vormen en bak de cakes in de oven in circa 30 minuten gaar, tot een prikker in het midden er droog uit komt. Laat 10 minuten afkoelen en neem dan uit de vorm. Laat verder afkoelen op een rooster.
Stap 3
Klop voor de botercrème met een elektrische mixer de boter romig en luchtig. Voeg de karamel in delen toe tot het goed gemengd is. Voeg dan de roomkaas in delen toe tot het goed gemengd is.
Stap 4
Leg de 3 cakes naast elkaar. Bestrijk de maanzaad- en chocoladecake met een dikke laag karamelvulling en leg de chocoladecake op de maanzaadcake. Leg de walnootcake erbovenop.
Stap 5
Verwarm voor het glazuur de witte chocolade met de room in een steelpan op de laagste stand en laat al kloppend helemaal smelten. Laat al kloppend iets afkoelen en giet het glazuur over de taart. Laat een paar minuten stollen en bestrooi dan met het maanzaad.
Aanvullende benodigdheden
- - 3 taartvormen
- - bakpapier
- - keukenmachine
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie1115 kcal
- Eiwit20 g
- Koolhydraten80 g
- Vet117 gWaarvan verzadigd64 g