Koreaanse BBQ-rijstkom met ribeye en paksoi
Ingrediënten
Bereidingswijze Koreaanse BBQ-rijstkom met ribeye en paksoi
Stap 1
Rooster de sesamzaadjes. Halveer de (mini) paksoi.
Stap 2
Houd van de rauwkost de komkommer even apart. Klop de sesamolie, sojasaus, ketjap manis, olijfolie en sesamzaadjes door elkaar.
Stap 3
Verdeel in 2 gelijke delen. Doe een helft in een kommetje en zet apart.
Stap 4
Doe de andere helft met de ribeyes in een afsluitbare diepvrieszak. Laat de lucht eruit, maak de zak dicht en masseer de marinade eventjes door het zakje heen in het vlees.
Stap 5
Leg 30 minuten apart; zo marineer je het vlees en komt het op kamertemperatuur. Kook de witte rijst volgens de aanwijzingen.
Stap 6
Haal het vlees uit de marinade, dep het droog met keukenpapier en gril in circa 3 minuten per kant medium-rare op de barbecue. Laat het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie en snijd dan in plakjes.
Stap 7
Gril de paksoi met de gesneden kant naar beneden 5 minuten op de barbecue. Bak 4 spiegeleieren op een grillplaat of in een pan op de barbecue.
Stap 8
Roer de rauwkost (minus de komkommer) door de rijst en verdeel over kommen. Leg op elke kom een spiegelei, plakjes ribeye, een paksoihelft en wat komkommer.
Stap 9
Druppel de apartgehouden marinade erover en serveer.
Aanvullende benodigdheden
- - afsluitbare vrieszak
Voedingswaarden
- Energie900 kcal
- Eiwit43 g
- Koolhydraten66 g
- Vet51 gWaarvan verzadigd12 g