Koolraapstamppot met andijvie en spekjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Koolraapstamppot met andijvie en spekjes
Stap 1
Snijd de uien in ringen.
Stap 2
Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.
Stap 3
Schil de koolraap en snijd deze in blokjes.
Stap 4
Bak in een wok de spekreepjes zachtjes uit tot ze bruin en krokant zijn.
Stap 5
Houd ze in een kom onder aluminiumfolie warm.
Stap 6
Bak de uienringen in het spekvet in drie tot vier minuten al omscheppend bruin.
Stap 7
Schep ze op de spekjes en houd ze warm.
Stap 8
Roerbak de aardappelblokjes en koolraapblokjes twee minuten in het spekvet.
Stap 9
Voeg het water toe en smoor de aardappel en koolraap afgedekt in acht tot tien minuten zachtjes gaar.
Stap 10
Was de krop andijvie onder stromend water, sla de krop goed uit en snijd de krop in repen van twee cm breed.
Stap 11
Draai de repen droog in een slacentrifuge of laat ze goed uitlekken in een vergiet.
Stap 12
Stamp de aardappel en koolraap met een stamper tot een grove puree.
Stap 13
Voeg al omscheppend de andijvie met wat zout en peper toe.
Stap 14
Verwarm de stamppot tot de andijvie begint te slinken.
Stap 15
Schep de stamppot in warme diepe borden en verdeel de uiringen en spekjes erover.
