Koningstaart met mandarijnglazuur
Ingrediënten
Bereidingswijze Koningstaart met mandarijnglazuur
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een tulbandvorm goed in met boter en bestuif met 2 eetl. bakmeel. Klop het overtollige meel eruit. Smelt de boter en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Stap 2
Doe ondertussen de suiker en eieren in een ruime kom en roer los met een garde. Meng de yoghurt, de boter en het amandelmeel erdoor. Zeef het bakmeel en bakpoeder erboven en meng erdoor met een snufje zout.
Stap 3
Schep 2⁄3 van de mandarijntjes voorzichtig om met de maïzena en spatel door het beslag. Verdeel over de tulbandvorm en bak in 50-60 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar (een erin gestoken satéprikker komt er dan droog uit).
Stap 4
Laat de cake 15 min. afkoelen in de vorm. Neem de cake uit de vorm en laat helemaal afkoelen tot kamertemperatuur.
Stap 5
Maak ondertussen het glazuur. Meng de poedersuiker met de roomkaas en 3 eetl. mandarijnsap. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Stap 6
Verdeel het glazuur over de tulband, garneer met de rest van de mandarijntjes en bestrooi met de rasp.
Aanvullende benodigdheden
- - tulbandvorm
Voedingswaarden
- Energie507 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten46 g
- Vet31 gWaarvan verzadigd16 g