Konijnenstoof met verse tagliatelle
Ingrediënten
Bereidingswijze Konijnenstoof met verse tagliatelle
Stap 1
Snijd de gedroogde pruimen grof. Pel en snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de wortel en bleekselderij in blokjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de tijm.
Stap 2
Verhit een pan met 2 el olijfolie en bak de konijnenbouten in 6 minuten goudbruin. Haal de bouten uit de pan.
Stap 3
Bak de spekreepjes, ui, wortel, bleekselderij, knoflook, basterdsuiker en pruimen 5 minuten in het bakvet van de konijnenbouten.
Stap 4
Leg de konijnenbouten terug in de pan, blus af met de rode wijn en kippenfond. Voeg de tijm toe en stoof 1 uur met de deksel op de pan.
Stap 5
Haal de konijnenbouten uit de pan en trek het vlees met 2 vorken van het bot. Roer het konijnenvlees door de stoof.
Stap 6
Breng een pan met water aan de kook en kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af.
Stap 7
Verdeel de tagliatelle en konijnenstoof over borden. Garneer met de krulpeterselie.
Aanvullende benodigdheden
- - braadpan
Voedingswaarden
- Energie877 kcal
- Eiwit49.6 g
- Koolhydraten98.8 g
- Vet25.7 gWaarvan verzadigd9.8 g