Komkommersoep met zalm en avocado
Ingrediënten
Bereidingswijze Komkommersoep met zalm en avocado
Stap 1
Schil de komkommers, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Halveer de avocado, wip het vruchtvlees uit de schil en snijd in stukken.
Stap 2
Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook en sjalot. Voeg de tomaat en tweederde van de komkommerblokjes, de avocado, het citroensap, de bouillon, yoghurt en een snufje cayennepeper toe en verwarm zonder te koken.
Stap 3
Pureer de soep in een blender of keukenmachine. Snijd de helft van de zalm in smalle reepjes en snijd de rest van de zalm in brede repen.
Stap 4
Je kunt deze soep zowel warm als koud serveren. Zet voor koude soep afgedekt minimaal 3 uur in de koelkast. Serveer de soep in glaasjes.
Stap 5
Verdeel de rest van de komkommer, de smalle zalmreepjes en 1 eetlepel dille erover. Wikkel de brede zalmrepen om de soepstengels en bestrooi met de rest van de dille. Serveer bij de soep.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie255 kcal
- Eiwit14 g
- Koolhydraten8 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd3 g