Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Komkommersoep met bosui
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Komkommersoep met bosui
Stap 1
Boen de citroen schoon. Rasp 1 theelepel van de schil en pers de vrucht.
Stap 2
Verhit de olijfolie en fruit hierin het lichte deel van de bosui. Voeg de bouillon toe en kook zachtjes 2 minuten.
Stap 3
Zet 2 eetlepels komkommerblokjes apart en voeg de rest met de spinazie, het citroenrasp en het -sap bij de soep. Kook 5 minuten. Pureer de soep.
Stap 4
Roer de yoghurt, de dille, zout, peper, de rest van de komkommerblokjes en het loof van de bosui door de soep en zet deze 1 uur in de koelkast. Serveer de soep koud.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie145 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten7 g
- Vet9 gWaarvan verzadigd3 g