Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Kokosmakronen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Kokosmakronen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Splits de eieren en vang de eiwitten op in een kom. De eidooiers worden niet gebruikt.
Stap 2
Voeg de suiker en geraspte kokos met een beetje zout toe aan de eiwitten en schep om tot een samenhangend mengsel. Schep met een ijslepel 10 - 12 bollen van het kokosmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 3
Bak de kokosmakronen in 20 minuten goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Stap 4
Hak intussen de chocolade grof en smelt in een kom au bain-marie boven een pan kokend water.
Stap 5
Doop de onderkant van de kokosmakronen in de gesmolten chocolade. Leg terug op het bakpapier om te drogen.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie256 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten25 g
- Vet15 gWaarvan verzadigd12 g