Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Kokosballetjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Kokosballetjes
Stap 1
Zet de kokosmelk 4 uur in de koelkast, zodat de dikke room stevig wordt. Schep daarna 75 g van de dikke kokosroom uit de verpakking in een kom. Voeg vanillearoma, ahornsiroop, kokosolie en twee derde van de geraspte kokos toe en meng alles tot een gelijkmatige, smeuïge maar stevige massa.
Stap 2
Vorm van dit mengsel 20 balletjes en leg ze op een bord. Laat de balletjes in de diepvriezer of koelkast in 10 minuten iets steviger worden.
Stap 3
Rooster intussen de resterende kokos in een koekenpan al omscheppend goudbruin. Doe de kokos over in een diep bord en laat afkoelen. Meng de poedersuiker erdoor. Wentel de kokosballetjes door het kokosmengsel en serveer ze in een schaaltje of bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie90 kcal
- Eiwit1 g
- Koolhydraten3 g
- Vet8 gWaarvan verzadigd8 g
Trefwoorden
