Kokos-honing cupcakes
Ingrediënten
Bereidingswijze Kokos-honing cupcakes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Klop in een ruime kom met de handmixer de boter met de suiker licht en luchtig.
Stap 2
Voeg een voor een de eieren toe tot deze geheel zijn opgenomen.
Stap 3
Zeef het bakmeel en een beetje zout boven de kom en spatel luchtig door het beslag.
Stap 4
Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap er het merg uit met de achterkant van een mes. Meng 3 el melk en de vanille door het beslag.
Stap 5
Klop het met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand glad.
Stap 6
Vul met behulp van twee lepels de vormpjes voor twee derde met beslag.
Stap 7
Bak de cupcakes in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Stap 8
De cupcakes zijn gaar als je met je vinger licht op de cupcake drukt en deze terug veert. Laat in de vorm op een rooster afkoelen.
Stap 9
Meng intussen de poedersuiker met honing en de rest van de melk glad, voeg voldoende honing toe tot de gewenste dikte van de icing ontstaat.
Stap 10
Meng 1 el van de icing in een kom apart met cacaopoeder.
Stap 11
Neem 12 marshmallows en teken of stempel er met behulp van een mes kruislings snorharen van de cacao icing op. Zet twee kleine stipjes voor de ogen.
Stap 12
Snijd met een scherp mes 24 grote konijnenoren uit het kokosbrood. Bestrijk de cupcakes met witte icing.
Stap 13
Snijd de cupcakes iets in en plaats de konijnenoren op de cupcakes. Zet in het midden een marshmallow. Bestrooi met kokosrasp.
Aanvullende benodigdheden
- - metalen muffinvorm met 12 holtes
- - 12 papieren cupcakevormpjes
- - handmixer
Voedingswaarden
- Energie345 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten49 g
- Vet16 gWaarvan verzadigd11 g