Kogelbiefstuk met port-tijmjus
Ingrediënten
Bereidingswijze Kogelbiefstuk met port-tijmjus
Stap 1
Verwarm de frituur voor op 180°C. Pel en snijd de knoflook en ui fijn, ris de blaadjes van de tijm en snijd 2 cm van de onderkant van de bimi.
Stap 2
Rasp de schil van de pastinaak en snijd ¾ in stukken van 4 cm. Schaaf de rest met een kaasschaaf in dunne plakken.
Stap 3
Breng een pan met water aan de kook en kook de stukken pastinaak in 10 minuten gaar.
Stap 4
Giet af, stamp tot een puree met de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Breng intussen een pan met water aan de kook en kook de bimi in 4 minuten beetgaar.
Stap 6
Verhit een pan met 2 el olijfolie en bak de biefstuk 12 minuten, draai halverwege om.
Stap 7
Haal de biefstuk uit de pan, verpak in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
Stap 8
Frituur intussen de rest van de pastinaak in 5 minuten goudbruin en breng op smaak met zout.
Stap 9
Bak de ui en knoflook glazig in dezelfde pan, voeg de roomboter en tijm toe. Blus af met de port en 100 ml water.
Stap 10
Verhit een pan met 1 el olijfolie en bak de cantharellen in 7 minuten goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 11
Snijd de biefstuk in plakken. Verdeel de pastinaakpuree, bimi en cantharellen over de borden. Leg hier de biefstuk op en serveer met de port-tijmjus.
Aanvullende benodigdheden
- - pureestamper
- - frituurpan
Voedingswaarden
- Energie568 kcal
- Eiwit35.9 g
- Koolhydraten34.5 g
- Vet22.8 gWaarvan verzadigd13 g