Koffie-walnootcake
Ingrediënten
Bereidingswijze Koffie-walnootcake
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 ᵒC. Vet een ovenschaal in met wat boter. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 5 minuten.
Stap 2
Laat vervolgens afkoelen.
Stap 3
Maal 100 gr walnoten fijn in een keukenmachine en voeg vervolgens de bloem, bakpoeder en zout toe. Meng door elkaar en zet apart.
Stap 4
Snijd de boter in blokjes en klop deze met de suiker in de keukenmachine luchtig. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe.
Stap 5
Schep 1 lepel van het bloemmengsel bij het botermengsel en klop tot deze is opgenomen. Schep het overige bloemmengsel erbij en roer tot een egaal beslag.
Stap 6
Roer 4 el koffie door het beslag en schep het daarna in de ovenschaal. Bak circa 50 minuten in het midden van de oven.
Stap 7
Meng intussen 5 el koffie en de poedersuiker door elkaar tot er glazuur ontstaat.
Stap 8
Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Giet het glazuur over de cake en snijd in stukken.
Stap 9
Garneer de helft van de cake met een halve walnoot en de andere helft met walnootkruim
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
- - ovenschaaltje (20x20 cm)
- - kwastje
Voedingswaarden
- Energie469 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten49 g
- Vet27 gWaarvan verzadigd13 g