Koektaartje met speculaas-ijs
Ingrediënten
Bereidingswijze Koektaartje met speculaas-ijs
Stap 1
Haal het ijs uit de diepvries en laat het een beetje zachter worden. Breek de speculaasjes in kleine stukjes. Hak de pure chocolade in kleine stukjes. Schep de speculaas en de gehakte chocolade door het ijs en zet terug in de diepvries. Dit kun je ook een dag van tevoren al doen.
Stap 2
Verwarm een laag water in een pannetje. Breek de witte chocolade in kleine stukken. Doe ze in een kom die past op de pan met water en zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade zo al roerend smelten. Dit heet au bain-marie.
Stap 3
Zet een bakje heet water klaar. Leg op 4 borden in het midden een kletskopkoekje. Neem het ijs uit de diepvries. Maak de ijsbolschep warm in het hete water. Schep een grote bol van het ijs en leg deze op de kletskop. Leg daarop weer een koekje.
Stap 4
Haal een vork door de gesmolten witte chocolade en druppel chocolade over de bovenkant van de koekjes. Bestrooi met smarties.
Aanvullende benodigdheden
- - ijsbolschep
Voedingswaarden
- Energie520 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten61 g
- Vet37 gWaarvan verzadigd16 g