Knolselderijsteak met paddenstoelensaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Knolselderijsteak met paddenstoelensaus
Stap 1
Verwarm de oven voor op 225 °C. Schil de knolselderij en verwijder de onderkant. Snijd in 6 gelijke plakken van circa 1,5 cm dik.
Stap 2
Leg de knolselderij op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk rondom met 2 el olijfolie, zout en peper. Rooster 20 minuten in de oven goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Stap 3
Snijd ondertussen de paddenstoelen in plakjes. Verwijder de houtige onderkant van de asperges en snijd in stukken van 3 cm. Pluk de blaadjes van de dragon.
Stap 4
Verhit 2 el olijfolie in een wok en roerbak de boerenkool 5 minuten. Voeg de laatste 3 minuten de asperges toe.
Stap 5
Bereid de risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 2 minuten de asperges en boerenkool toe.
Stap 6
Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 3 minuten op hoog vuur. Voeg de sherry en sojasaus toe en bak 1 minuut mee.
Stap 7
Meng de maïzena met 5 el water en roer door de paddenstoelensaus. Neem de pan van het vuur en breng op smaak met de dragon, peper en eventueel zout.
Stap 8
Serveer met de knolselderijsteaks en risotto.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat
- - bakpapier
- - wok
Voedingswaarden
- Energie489 kcal
- Eiwit16 g
- Koolhydraten65 g
- Vet12 gWaarvan verzadigd2 g
Trefwoorden
