Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Knolselderijsoep met uitgebakken spek
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Knolselderijsoep met uitgebakken spek
Stap 1
Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Verhit een braadpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes knapperig. Laat ze daarna op keukenpapier uitlekken.
Stap 2
Schenk 2 el olijfolie in dezelfde braadpan en doe de knolselderij, 4 takjes tijm en een snufje zout erbij.
Stap 3
Bak 2 minuten op middelhoog vuur en schenk 800 ml water over de groenten. Verkruimel de bouillontabletten erboven.
Stap 4
Zet het vuur laag zodra de bouillon kookt en laat het sudderen tot de knolselderij gaar is.
Stap 5
Voeg de room toe en breng het geheel opnieuw aan de kook. Haal dan van het vuur en verwijder de takjes tijm.
Stap 6
Pureer het geheel met een staafmixer en verdeel de soep over 4 borden.
Stap 7
Besprenkel de soep met 2 el olijfolie en garneer met de spekreepjes en tijmblaadjes.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie530 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten13 g
- Vet47 gWaarvan verzadigd21 g