Knolselderij uit de oven met mosterdjus
Ingrediënten
Bereidingswijze Knolselderij uit de oven met mosterdjus
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170ºC. Boen de knolselderij schoon, verwijder eventuele wortels en snijd de knol aan de onderkant bij zodat hij goed blijft staan. Prik de knol helemaal rondom in met een scherp mes.
Stap 2
Meng de olijfolie met de boter en een flinke snuf zout. Zet de knol in een ovenschaal en wrijf rondom in met het botermengsel. Leg de tijm en knoflook ernaast. Rooster de knol in de oven in circa 3 uur helemaal gaar. Bedruip de knol elk half uur met wat botermengsel.
Stap 3
Neem de knol uit de oven en dek af met aluminiumfolie. Schenk het bakvocht en de teentjes gepofte knoflook in een pannetje. Voeg de witte wijn toe en kook circa 3 minuten. Verwijder de knof look. Voeg de mosterd en crème fraîche toe en breng op smaak met zout en peper. Roer goed door en kook in tot een gladde jus.
Stap 4
Snijd de knolselderij in parten en serveer met de jus. Lekker met ovengebakken krieltjes en een groene salade.
Aanvullende benodigdheden
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie240 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten15 g
- Vet14 gWaarvan verzadigd6 g
