Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Knoflookyoghurt met geroosterde groenten en kruidenolie
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Knoflookyoghurt met geroosterde groenten en kruidenolie
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C. Schep de paprika, venkel, courgette en rode ui om met 3 eetl. olijfolie en zout naar smaak. Verdeel de groenten over de met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 2
Rooster de groenten in de voorverwarmde oven in ca. 20 min. beetgaar. Laat de geroosterde groenten uit de oven afkoelen tot kamertemperatuur.
Stap 3
Rasp intussen de knoflook boven de yoghurt. Meng de kruiden met de resterende 3 eetl. olijfolie.
Stap 4
Verdeel de geroosterde groenten over de knoflookyoghurt. Besprenkel met de kruidenolie en bestrooi met peper naar smaak. Serveer met de tapasprikkers.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
- - 6 tapasprikkers
Voedingswaarden
- Energie163 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten7 g
- Vet13 gWaarvan verzadigd4 g