Knoflookgarnalen met basilicumolie
Ingrediënten
Bereidingswijze Knoflookgarnalen met basilicumolie
Stap 1
Laat de gamba’s ontdooien.
Stap 2
Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Zet de aardappelen in een pan net onder water. Breng aan de kook en kook de aardappelen in 15 minuten gaar.
Stap 3
Voeg na 5 minuten de bloemkoolroosjes toe. Giet af, voeg de crème fraîche toe en stamp met een pureestamper tot een fijne puree. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Pel intussen de knoflook en snijd fijn. Verwijder de steel en zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
Stap 5
Meng de takjes basilicum met de extra vierge olijfolie en mix met een staafmixer of in een blender tot een geurige, groene olie. Breng op smaak met zout.
Stap 6
Verhit een grote koekenpan met 2 el olijfolie en bak de reuzengarnalen met de knoflook en rode peper in 5 minuten gaar.
Stap 7
Verdeel de romige bloemkoolpuree over 4 bordjes. Leg de reuzengarnalen in het midden en schep er de basilicumolie over.
Aanvullende benodigdheden
- - pureestamper
- - staafmixer of blender
Voedingswaarden
- Energie431 kcal
- Koolhydraten12.8 g
- Vet32.9 gWaarvan verzadigd9.5 g