Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Knoflook-kaasbrioche
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Knoflook-kaasbrioche
Stap 1
Druk de knoflook uit de teentjes, prak fijn en meng met de kaas. Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkvlak door en rol iets platter.
Stap 2
Bestrijk met het knoflookmengsel en vouw de uiteinden van het deeg naar binnen zodat de vulling niet meer zichtbaar is. Snijd het deeg in 8 gelijke stukken en zet tegen elkaar in de bakvorm. Dek af en laat nog 1 uur rijzen.
Stap 3
Bestrijk de brioche met ei en verwarm de oven voor op 160ºC. Zet de brioche direct in de oven als deze nog koud is om het rijsproces nog iets langer te maken.
Stap 4
Bak zodra de oven op temperatuur is de brioche in nog circa 30 minuten gaar en goudbruin. Laat de knoflook-kaasbrioche afkoelen tot lauwwarm. Lekker met olijfolie en zeezout.
Aanvullende benodigdheden
- - magnetronfolie
- - keukenmachine
- - cakevorm
Voedingswaarden
- Energie555 kcal
- Eiwit20 g
- Koolhydraten48 g
- Vet31 gWaarvan verzadigd17 g