Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Knoflook-citroenrub voor vis, kip of groente
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Knoflook-citroenrub voor vis, kip of groente
Stap 1
Hak de knoflook fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de citroen uit. Verwarm een vierde van de olijfolie in een steelpan en roer de knoflook erdoor.
Stap 2
Fruit de knoflook heel zachtjes in 2-3 minuten gaar, laat de knoflook niet bruin worden. Roer de komijn en koriander erdoor en fruit nog 1 minuut tot het lekker gaat ruiken.
Stap 3
Doe dit mengsel in de vijzel of keukenmachine. Voeg citroenrasp en tijm toe en wrijf alles met de stamper tot een rulle puree. Maal er royaal zwarte peper boven en voeg 1-2 eetlepels citroensap en de rest van de olijfolie toe. Meng alles met de stamper tot een lekkere rub.
Aanvullende benodigdheden
- - vjizel of keukenmachine
Voedingswaarden
- Energie150 kcal
- Eiwit1 g
- Koolhydraten2 g
- Vet15 gWaarvan verzadigd2 g